Tietoja matkasta

Matka toteutuu.

Matkapäivä: Tiistai
Matkan hinta:  95,00 €

Hintaan sisältyy:
bussikuljetus
- sisäänpääsy ja alkuopastus, Vuohijärven Luonto- ja Kulttuuritalo
- opastettu kierros Verlan tehdasmuseossa
- lounas Ravintola Verlassa
- tarinakävely ja iltapäiväkahvit, Oravalan Kartano

Bussireitti: Imatra - Lappeenranta  - Savitaipale - Vuohijärvi - Verla - Oravalan kartano
 

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo

Kesällä 2024 Vuohijärvellä järjestetään valokuvaaja Hannu Hautalan muistonäyttely Kultakotka ja valkea joutsen III, joka on laaja koonti mestarin kulta-ajan teoksista. Suomessa ja maailmalla tunnetuimman luontokuvaajamme otoksia nähdään näyttelyssä noin sata. Koko uransa filmille kuvannut Hautala menehtyi viime vuonna. Näyttelyn keskeinen motiivi on Hautalan kuvien tavaramerkki, eläin maisemassa pohjoisen hienossa valossa. Samalla tuodaan esiin hänen taitavaa maiseman käsittelyä.

Hautalan kokoelmaa täydentää Juha Metson henkilökuvanäyttely Luontokuvaaja Hannu Hautala – legendan perintö sekä samanniminen elokuva. Hautala asettuu paljaana kameran eteen ja kertoo, miltä tuntuu, kun elämä – ja ehkä myös ihmiskunta – lähestyy loppuaan. Töissään Metso tanssittaa Hannu Hautalan omia luontokuvia tämän iholla ja nostaa luontokuvaajan taiteilijoiden ja rocktähtien kaltaiseksi hahmoksi.

Verlan tehdasmuseo

Maailmanperintökohde Verlan tunnelmallisessa tehdaskylässä, metsäteollisuuden alkujuurilla, aistit entisajan työnteon ja elämänmenon. UNESCOn maailmanperintösopimuksen tavoitteena on turvata yleismaailmallisesti arvokkaan kulttuuri- ja luonnonperinnön säilyminen. Verla on nimetty maailmanperintökohteeksi, sillä se on ainutlaatuinen ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä vuosisadan vaihteen teollisuusmiljöö.

Oravalan kartano

Oravalan kartanossa nautit vanhasta kulttuuriympäristöstä ja kartanon kiehtovasta historiasta. Kartanon alueella on myös ainutlaatuinen tammipuisto ja rikas puutarhaperinne. Opastettu kierros 1700-luvulta peräisin olevaan tammipuistoon ja kotimuseoomme. Vierailun päätteeksi kartanoperinteen mukainen kahvipöytä kotona leivottuine leivonnaisineen. 

 

Kuvat:
1. Verla (verla.fi)
2. Hannu Hautala: Juhannusviikolla 1981 (taidekeskussalmela.fi)
3. Oravalan kartano (oravalankartano.fi)

Katso aikataulu ja matkaohjelma alta.