Tietoja matkasta


Matkapäivä: Torstai

Matkan hinta: 100 €
Hinta museokortilla: 65 € 
Hinta eläkeläiset, opiskelijat, työttömät: 88 €

Hintaan sisältyy: kuljetus, opastus Suvirannassa, lounas, pääsylippu Ateneumiin ja näyttelyintro Ateneumissa
 

Bussireitti: Imatra - Lappeenranta - Taavetti - Helsinki (kysy liityntäkuljetusta Savitaipaleelta, min. 8 henkilöä)

Suviranta oli Eero ja Saimi Järnefeltin taiteilijakoti. Rakennusta ympäröi vaikuttava englantilaistyylinen puutarha, ja sisällä voi yhä aistia 1900-luvun alun tunnelman. Talo on toiminut Järnefeltien perheen ja jälkeläisten asuinkäytössä rakentamisestaan vuonna 1901 aina tähän päivään saakka. Sisällä on esillä laaja kokoelma Eero Järnefeltin (1863–1937) ja hänen aikalaistensa sekä Eeron tyttären Laura Järnefeltin teoksia sekä perheelle kuulunutta esineistöä. Talo ei siis ole museo, vaan asuttu koti.

Opastuksella tutustutaan puutarhaan, arkkitehtuuriin sekä talon asukkaisiin ja taiteeseen. Kierroksen lopuksi osallistujat pääsevät kurkistamaan myös talon sisälle, jossa seinät ovat lattiasta kattoon täynnä taidetta ja jälkiä Eero Järnefeltin perheen ja jälkeläisten elämästä eri vuosikymmeninä. Opastuksista vastaa Järvenpään kaupungin museohenkilökunta. Opastus kestää noin 45 minuuttia, minkä jälkeen voi ostaa museokaupasta uniikkeja matkamuistoja tai viivähtää hetkisen Suvirannan puutarhassa. (Huom! Sisällä Suvirannan huvilassa valokuvaaminen on kielletty. Puutarhassa voi ottaa kuvia.)

Ateneumin näyttely esittelee kosmopoliitin kulttuuriperheen kasvatin Eero Järnefeltin (1863–1937) mittavaa tuotantoa sekä taiteilijan merkitystä Suomen taiteelle ja suomalaisuudelle. Totuuden, tyypillisyyden ja olennaisen kuvaamiseen pyrkinyt Järnefelt tunnetaan erityisesti maisema-, pilvi- ja luontokuvauksistaan, Koli-aiheisista maalauksistaan sekä aikansa merkkihenkilöistä tekemistään muotokuvista. Suomen itsenäistyessä Järnefelt saavutti maassa lähes virallisen muotokuvamaalarin aseman.

Eero Järnefelt

Huomioitavaa: Matkalla on portaita, sekä Suvirannassa että ravintola Kerhossa.
Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 25 ilmoittautunutta.


Katso aikataulu ja matkaohjelma alta.