Matka Tarttoon ja Leigojärven musiikkijuhlille 11.-14.8.2022

399,00 

Matka Tarttoon ja Leigojärvelle

Tänä kesänä pääsemme jälleen Leigojärven musiikkijuhlille. Konsertit ovat 13.8. lauantai-iltana.

Majoitumme Tartossa, ja perjantaina ja lauantaina on mukavasti aikaa tutustua Euroopan vuoden 2024 kulttuuripääkaupunkiin. 

Bussireitti: Imatra – Lappeenranta – Taavetti – Helsinki – Tartto

Ilmoittautuminen matkalle 11.7. mennessä lisäämällä matka ostoskoriin (lisätietoihin lähtijöiden nimet ja syntymäajat ppkkvv) tai soittamalla 05 416 0075

Matkaohjelma

 

 

Kuvaus

Matka Tarttoon ja Leigojärvelle

Tartto on Viron toiseksi suurin kaupunki, jota pidetään Viron kulttuurin ja sivistyksen pääkaupunkina, henkisenä pääkaupunkina. Tartossa sijaitsee mm. upea Viron kansallismuseo. Tartto on vuoden 2024 Euroopan kulttuuripääkaupunki, ja se näkyy Tartossa jo vahvasti.

Leigon järvimusiikki-konsertti

Leigon ulkoilmakonserttien kerrotaan olevan Euroopan mittakaavassa harvinaisen elämyksellisiä. Otepään lähellä, Leigon tilan mailla olevassa pienessä järvessä olevalle saarelle rakennetulla lavalla esiintyvät muusikot. Sitä ympäröivillä rannoilla jopa tuhannet seuraavat esityksiä, joissa harmonisesti yhdistyy musiikki, taianomainen maisema, tuli-installaatiot ja vesi.

Tänä kesänä Leigojärven musiikkijuhlilla Viron sinfoniaorkesteria johtavat Neeme Järvi, 85, Paavo Järvi 60 ja Kristjan Järvi 50. Näillä konserteilla isä ja pojat juhlistavat yhteistä syntymäpäivävuottaan. Ohjelmistossa on mm. niin Sibeliuksen ja Brahmsin kuin Kristjan Järvin ja Veljo Tormiksenkin tuotantoa. Alkuillan Sunshine -konsertossa lavalla kuullaan useita Järvin suvun muusikoita, samoin Sunset -konsertossa sinfoniaorkesterin solisteina. Illan päättävässä ”Tuli ja vesi”-osuudessa kuullaan myös Viron kansallista mieskuoroa.

Konsertin ohjelma