Päivämatka Helsinkiin ja Kansallismuseoon to 2.3.2023

75,00 

Aloitamme päivän Helsingissä Kansallismuseosta. Saamme näyttelyopastuksen Akseli Gallen-Kallelan näyttelyyn, käymme museon tornissa katsomassa maisemaa yli Helsingin ja lounas nautitaan Kansallismuseon Museoravintolassa. Yhteisen osuuden jälkeen voi jatkaa päivää omatoimisesti museossa tai kaupungilla, kunnes bussi lähtee kotimatkalle. (Huom! Tornikierros ei sovellu pienille lapsille tai liikuntarajoitteisille.)

Bussireitti Imatra – Joutseno – Lappeenranta – Savitaipale – Taavetti – Helsinki ja iltasella samaa reittiä takaisin.

Matkaohjelma

Ilmoittautuminen lisäämällä tuote ostoskoriin tai soittamalla 05 416 0075

Ilmoitattehan ilmoittautuessanne mahdollisen museokortin, erityisruokavalion ja jos ette halua käydä tornissa (tasanteelle 174 porrasaskelmaa)

 

Kuvaus

Kansallismuseo valottaa uudessa näyttelyssään taiteilija Akseli Gallen-Kallelan pitkää uraa ja avaa kansainvälisesti tunnetun taiteilijan monipuolista tuotantoa.
Esillä on niin Gallen-Kallelan tunnetuimpia maalauksia: Kalevala-aiheita, Suomen kansaa ja luontoa kuvaavia teoksia sekä maalauksia Pohjois-Amerikkaan ja Afrikkaan suuntautuneilta matkoilta, kuin myös harvoin nähtyjä freskoluonnoksia Pariisin vuoden 1900 maailmanäyttelyä ja Kansallismuseon Keskihallia varten.

Samalla katsoja pääsee tutustumaan taiteilijaan, joka kokeili intohimoisesti uusia tekniikoita ja teki maalausten lisäksi mainosgrafiikkaa, suunnitteli mitaleita, tekstiilejä, huonekaluja ja toimi arkkitehtinä. Näyttely nostaa esiin tuotteliaan taiteilijan sekä kertoo kansainvälisesti arvostetun taiteilijan urasta aikana, jolloin Suomi ja Eurooppa olivat murroksessa.

Nähtävillä Gallen-Kallelan ensimmäiset ja viimeiset teokset
Kansallismuseossa nähdään Gallen-Kallelan uran viimeiseksi suurtyöksi jääneiden freskojen lisäksi myös nuoren, kaukokaipuuta poteneen Gallénin varhaisimpia piirustuksia.

Esillä on noin sata teosta ja esinettä: maalauksia, grafiikkaa, luonnoksia ja valokuvia. Näyttelyssä nähdään myös videodokumentti historiallisesta 3D-rekonstruktiosta Suomen paviljongista vuoden 1900 Pariisin maailmannäyttelyssä (Díaz-Kommonen ym. 2012).

Näyttelyn keskeiset teoslainat on saatu Kansallisgallerialta / Ateneumin taidemuseolta ja Gallen-Kallelan Museolta.

Lainaajina ovat myös Anders Wiklöfin kokoelma, Andersudde, Ahvenanmaa, Antti J. Kallio Modern Historic 1900 -kokoelma, Designmuseo, Didrichsenin taidemuseo, Fazer, Gösta Serlachiuksen taidesäätiö, Helsingin kaupunginmuseo, Kalevalaseura-säätiö, Mannerheim-museo, Museoviraston Kuvakokoelmat, Suomen Pankki, Taidekoti Kirpilä / Suomen Kulttuurirahasto sekä useat yksityiskokoelmat.