Taidekeskus Salmela ja Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo ti 19.7.2022

90,00 

Matkan aikana tutustumme sekä Taidekeskus Salmelan että Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän näyttelyihin sekä opastetusti että omatoimisesti ja nautimme Ravintola Kesäheinän buffet-pöydän lounaasta ja Vuohijärven Kahvila Kaakkurin kuuluista korvapuusteista.

Bussi lähtee Vuoksenniskalta ja kulkee Lappeenrannan ja Savitaipaleen kautta Mäntyharjulle.

Matkan hintaan sisältyy bussikuljetus ja ohjelman mukaiset sisäänpääsyt, opastukset, lounas ja pullakahvit.

Matkaohjelma

Ilmoittautuminen 7.7. mennessä lisäämällä matka ostoskoriin tai soittamalla 05 416 0075.

 

Kuvaus

Taidekeskus Salmelan vuosittaisen kuvataidenäyttelyn pääpaino on monipuolisessa suomalaisessa nykytaiteessa. Historialliseen näyttelyalueeseen kuuluu Salmelan päärakennus sekä Domanderin vanhan pihapiirin apteekki- ja postitalot, palvelijan asunto ja piharakennukset. Näyttely ulottuu myös Ravintola Kesäheinään, huvimaja Höijeriin sekä puistomaisiin ulkotiloihin.
Salmelan näyttelyt tunnetaan yhdistelmästä uutta ja vanhaa. Savon suvessa kohtaavat 1900-luvun modernismi ja 2000-luvun vapaammin rönsyävä nykytaide, jonka tekijöinä nostetaan erityisesti esiin nuoria kuvataiteilijoita.
Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän 2022 näyttelyssä esitellään alkuperäisgrafiikkaa kymmenestä Marc Chagallin taidekirjasta vuosilta 1958-1984. Näyttelyn tavoitteena on avata vierailijoille Chagallin taiteen laajuutta ja ainutlaatuisuutta sekä valottaa hänen henkilökohtaisia motiivejaan taiteilijana.

Taidekeskus Salmelan näyttelyt

Vuohijärven näyttelyt