Kotkan puistot ti 20.7.2021

65,00 

Päivä Kotkan hurmaavissa puistoissa: Tutustumme oppaan kanssa Sapokan Vesipuistoon, Kotkan Veistospromenadiin ja Katariinan meripuistoon.

Päivän aikana nautimme lounaan ja ennen kotimatkaa iltapäiväkahvit. Kotimatkalla pysähdymme Hamina Bastionille tutustumaan Rauli Virtasen juhlanäyttelyyn Ihminen.

Kuva: visitkotkahamina.fi

 

Bussi lähtee Imatralta ja kulkee Lappeenrannan ja Taavetin kautta Kotkaan.

Matkan hinta sisältää bussimatkat, opastukset kolmessa puistossa, lounaan ja iltapäiväkahvit.

Matkaohjelma

Ilmoittautuminen 28.6. mennessä lisäämällä matka ostoskoriin tai soittamalla 05 416 0075.

 

 

Kuvaus

Sapokka on keidas keskellä Kotkaa! Niin paikallisten kuin vierailijoiden suosiman puiston vallitseva elementti on vesi: läheisen meren lisäksi se virtaa pienissä puroissa ja lammikoissa sekä puiston etelärinteellä kohisevassa liki 20 metriä korkeassa putouksessa. Keväisin puisto herää kukkimaan kymmenintuhansin sipulikukin ja jatkaa väriloistoaan myöhäiseen syksyyn.

Kotkan veistospromenadi on Suomen suurin ulkogalleria. Haukkavuoren puiston ja Kotkan Kantasatamaan yhdistävä Kotkan keskustan halki kulkeva Veistospromenadi on reilun kahden kilometrin pituinen. Veistospromenadin Keskuskadun varren lehmusbulevardi sai Vuoden Ympäristörakennepalkinnon 2001 jolloin myös ensimmäiset veistokset paljastettiin. Keskuskadun lehmuskujanteesta sekä siihen liittyvään kahteen muuhun puistoon, Toivo Pekkasen puistoon ja Sibeliuksenpuistoon, on muodostunut upea nykytaiteen veistospuisto, Veistospromenadi. Tavoitteena on ollut aikaansaada kaupunkikuvaa rikastuttava, monipuolinen ja pääosin kotimaisen laatuveistostaiteen esittelypuisto. Vuonna 2004 Suomen kuvanveistäjäliitto myönsi Veistospromenadille Pro Sculptura -mitalin.

Katariinan Meripuisto on Ruotsinsalmen linnoitusraunioiden keskelle entiseen öljysatamaan rakennettu laaja ulkoilualue. Puistossa on laaja niittyalue kesälampaineen, Muumien inspiroima virikkeellinen leikkipuisto sekä monipuoliset harrastuspaikat skeittaamiseen. On onkipaikkoja, frisbee-koreja, rummut ja upeita piknikpaikkoja grilleineen. Yksi niistä on meren rannassa sijaitseva 50 henkilön kivinen pöytä, jonka on sanottu olevan Suomen suurin piknikpöytä. Puistoon on rakennettu keskiaikaisen Chartresin katedraalin mallia mukaileva mietiskelylabyrintti, jonka keskelle on matkaa 525 metriä. Meripuistossa voit tutustua myös Itäisen Suomenlahden majakoihin pienoismallien avulla. Katariinan meripuiston ja Sapokan vesipuiston välillä voit kävellä rantapolkua pitkin ja ihailla samalla merimaisemaa.

Lähde: visitkotkahamina.fi

 

IHMINEN, Rauli Virtanen 50 vuotta maailmalla -juhlanäyttely Hamina Bastionin holvistossa
Ulkomaankirjeenvaihtaja ja tietokirjailija Rauli Virtanen on toiminut jo 50 vuotta kamera ja muistilehtiö kädessään suomalaisten yhteisenä oppaana maailman ääriin. Hänen työnsä on vienyt meidät katsomaan ihmisen kauneutta, köyhyyttä sekä myös julmuutta jo vuodesta 1971, aina Vietnamin sodasta lähtien.

Virtasen valokuvissa presidentti Richard Nixon on täydessä vaalikampanjavauhdissa käsivarren mitan päässä kamerasta, Nelson Mandela ja Muhammad Ali istuvat Virtasen jututettavina – ja kaukaisessa vuoristokylässä asuva pikkutyttö on myös maailman tärkein ihminen. Rauli Virtasen inhimilliset kuvat antavat äänen unohdetuille ihmisille valaen uskoa parempaan tulevaisuuteen. Kuvaajan omakohtaiset tarinat valokuvien ottohetkistä tuovat lisäsyvyyttä näyttelyyn.

Lähde: hamina.fi