Matka kesäiseen Naantaliin 17.-19.8.2022

360,00 

Elokuinen matka ihastuttavaan Naantaliin.

Keskiviikkona ohjelmassa on illallisristeily Loistokarin saarelle höyrylaiva s/s Ukkopekalla.

Torstaina lähdemme presidenttiemme jalanjäljille: Tutustumme Askaisten kirkkoon  ja Ritaripuistoon, käymme opastetulla kävelykierroksella Louhisaaren kartanolinnassa ja nautimme lounaan kartanon kahvilassa. Sieltä ajamme Merimaskun kautta Kultarantaan, jonka puutarhassa on teemaopastus Presidenttiemme kesät. (Huom! Kultarannan puutarha sulkeutuu kahdeksi kesäksi remontin vuoksi ja avautuu vasta kesäksi 2025.) Päivän päätteeksi teemme oppaan kanssa kävelykierroksen Naantalin vanhassa kaupungissa. 

Perjantaina aamupäivällä on vielä mahdollisuus nauttia kylpyläpalveluista tai Naantalin tunnelmasta, kotimatkalle lähdetään alkuiltapäivästä, lounaan jälkeen,

 

Bussi lähtee Imatralta ja ajaa Lappeenrannan ja Taavetin kautta Naantaliin.

Matkaohjelma

Ilmoittautuminen 15.7. mennessä lisäämällä matka alla olevaan ostoskoriin tai soittamalla 05 416 0075.

Kuvat: Visit Naantali

 

Kuvaus

Kultarannan puutarha on 16 hehtaarin puisto, jota voi kutsua eräänlaiseksi pienois-Versaillesiksi. Puutarhan yleisökierrokset järjestetään sen keskeisimmässä osassa nimeltä Medaljonki, joka on tunnettu kukkatarhoistaan ja ruusuistaan. Muotopuutarhaa kaunistavat myös punatarha, sinitarha, pergola, huvimajat, vesialtaat ja kuusiaitojen reunustamat ”diplomaattikäytävät”. Kultarannan puutarha on yksi Naantalin ja koko Suomen merkittävimmistä puutarhanähtävyyksistä

Kultarannan vaikuttava graniittilinna on valmistunut vuotta ennen Suomen itsenäistymistä, vuonna 1916, kauppias ja maanviljelysneuvos Alfred Kordelinin kesähuvilaksi. Arkkitehti Lars Sonck suunnittelu 19 huoneisen graniittilinnan, jonka rakentaminen alkoi vuonna 1914. Alfred Kordelin ehti viettää Kultarannassa vain muutaman kesän ennen traagista kuolemaansa ja tämän jälkeen paikka siirtyi ero vaiheiden kautta Suomen valtiolle.

Nykyisin komea graniittilinna Naantalinlahden rannalla lieneekin Suomen tunnetuin kesäasunto, sillä presidenttimme ovat pitäneet sitä kesävirka-asuntonaan jo vuodesta 1922. Naantalia kutsutaankin oikeutetusti Suomen lomapääkaupungiksi.

Kultarannan puutarha on täynnä kukka- ja arkkitehtuuriloistoa ja muotopuutarha on kuin taideteos jo itsessään. Puiston rakennuttaja, kauppias Alfred Kordelinilla oli tarkka suunnitelma Kultarannan taidepuistosta ja tätä perintöä edelleen vaalitaan 100-vuotiaan puutarhakaunottaren hoidossa. Kaunis muotopuutarha onkin upea kokonaisuus veistostaidetta ja paviljonkeja vuosisadan varrelta. Keväällä 2018 toteutettu paviljonkien kunnostus on tuonut alkuperäiset värit ja loiston entistä paremmin esiin.

Kultarannan pohjoispuolella sijaitseva puisto on säilytetty luonnontilassa, Kultarantaa ympäröivää saaristoluontoa luonteikkaasti kunnioittaen. Kultarannan alueella kasvihuoneita on noin 1000 neliömetriä ja niihin on pääsy ainoastaan henkilökunnalla. Puutarha tuottaa tasavallan presidentin talouteen niin kukat kuin vihanneksetkin ympäri vuoden.

Presidentin kesävirka-asunnon sisätiloihin ei ole mahdollista päästä tutustumaan vaan sen rauhaa kunnioitetaan ja puutarhan yleisökierrokset järjestetään ainoastaan muotopuutarhan puolella.

Huom! Kultarannan puutarha sulkeutuu remontista johtuen yleisöltä kesäkauden 2022 jälkeen ja avautuu uudistettuna kesällä 2025.