Tupaswillan Perinnepäivät la 28.8.2021

50,00 

Tupaswillan Perinnekylä sijaitsee Laukaan Sydänmailla Keski-Suomessa.

Tupaswillan Perinnepäivillä nähdään metsäkoneita, metsänhoidon työnäytöksiä, uittonäytöksiä ja perinnetyönäytöksiä. Käsityöläiset ja kauppiaat tarjoavat kotimaisia laatutuotteita ja maanpuolustusjärjestöt esittelevät toimintaansa.

Bussi lähtee Imatralta ja ajaa Lappeenrannan ja Savitaipaleen kautta Laukaaseen.

Matkan hintaan sisältyy bussikuljetus ja pääsylippu tapahtumaan.

Category: SKU: 233

Kuvaus

Tupaswillan Perinnepäivien teemana tänä kesänä on Metsätyöt.

Perinnepäivillä nähdään metsäkoneita ja metsänhoidon työnäytöksiä. Uittoperinteitä nähdään tukkilaisten lennokkaissa esityksissä lammella.

Perinnetyönäytöksissä sepän pajalla taotaan, puintipihalla puimakone ja myllyt pyörivät, päreitä höylätään ja pärekattoa naulataan, lankoja värjätään, pärekoreja punotaan, riukuaitaa valmistuu, maamoottorit käyvät ja tervaa tippuu. Päärakennuksen käsityönäyttelyssä “Iloiset räsymatot” jokainen markkinavieras saa kutoa kangaspuilla oman raitansa yhteiseen mattoon.

Musiikkia kuullaan pitkin päivää! Soppateltoista on saatavilla ruokaa, virvokkeita ja kesän parhaat lettukahvit. Käsityöläiset ja kauppiaat tarjoavat kotimaisia laatutuotteita, mm. oman kylän hunajaa, keramiikkaa, takorautaesineitä, lampaantaljoja ja villalankaa, koruja luonnonmateriaaleista, pärekoreja, keppihevosia ja turvehoitotuotteita. Maanpuolustusjärjestöt esittelevät toimintaansa. (Lähde: tupaswilla.fi)