Helsingin kaupunginteatteri: Kiviä taskussa ti 11.10.2022

99,00 

Marie Jonesin Kiviä taskussa on esitetty loppuunmyydyille katsomoille vuodesta 2002.

Tänä syksynä virtuoosit Martti Suosalo ja Mika Nuojua täyttävät katsomot Helsingin kaupunginteatterin Arena -näyttämöllä.

Esitys alkaa klo 19.00 ja kesto on noin 2h 30min (sisältäen väliajan)

Bussireitti: Imatra – Lappeenranta – Taavetti – Helsinki

Matkan hintaan sisältyy bussikuljetus ja lippu näytelmään.

 

Ilmoittautuminen 9.9. mennessä lisäämällä matka ostoskoriin tai soittamalla 05 416 0075

 

 

Kuvaus

Charlie ja Jake, Martti Suosalo ja Mika Nuojua, kulkevat Kiviä taskussa -näytelmässä läpi monen miehen elämän. Pentti Kotkaniemen ohjauksessa ihmiskohtaloihin ja kokemuksiin limittyy myös Irlannin historia. Kiviä taskussa on ilmiö Suomen teatterikentällä – sitä on esitetty loppuunmyytynä jo vuodesta 2002.

Ohjaaja kehuu näytelmän ideaa: ”Ihmettelen sitä, että vasta nyt joku nykykirjailija on käyttänyt keskiajalta tunnettua mysteerio buffo-menetelmää eli näyttelijä siirtyy toiseen rooliin vain rytmiä ja painotusta vaihtamalla.” Tähän hatunvaihtotekniikkaan yltävät nimenomaan Suosalo ja Nuojua. He tekevät yhteensä 15 roolia. ”Vaihdot ovat salamannopeita ja roolihahmojen skaala ulottuu hemaisevasta amerikkalaiskaunottaresta 75-vuotiaaseen maalaisukkeliin”, Kotkaniemi kertoo.

Tarina ei ole silti mikään kahden miehen vitsi-ilta. ”Ei, Kiviä taskussa on traaginen komedia ja haastava kahden miehen näytelmä”, Mika Nuojua sanoo. Tarina alkaa siitä, kun 35-vuotiaat luuserit Charlie ja Jake menevät avustajiksi amerikkalaisen elokuvan kuvauksiin ja joutuvatkin tekemään aivan muuta kuin ennakkoon aavistavat.

Ohjaaja Kotkaniemi sanoo, että näytelmä on tyypillistä näyttelijöiden teatteria. ”Siksi molempien herrojen pitää olla virtuooseja. Onneksi he ovat, ja se on ohjaajan lottovoitto.”

Helsingin kaupunginteatteri: Kiviä taskussa

Kuva: Tapio Vanhatalo