Taidekeskus Salmela ja Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo ti 10.8.2021

75,00 

Matkan aikana tutustumme sekä Taidekeskus Salmelan että Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän näyttelyihin sekä opastetusti että omatoimisesti ja nautimme Ravintola Kesäheinän buffet-lounaasta.

Bussi lähtee Vuoksenniskalta ja kulkee Lappeenrannan ja Savitaipaleen kautta Mäntyharjulle.

Matkan hintaan sisältyy bussikuljetus ja ohjelman mukaiset sisäänpääsyt, opastukset ja lounas.

Ilmoittautuminen 23.7. mennessä lisäämällä matka ostoskoriin tai soittamalla 05 416 0075.

Category: SKU: 225

Kuvaus

Taidekeskus Salmelassa esitellään vuosittain teoskokoelmia suomalaisen nykytaiteen konkareilta sekä nuorilta lupauksilta.
Näyttelyalue koostuu Salmelan päärakennuksesta sekä Domanderin näyttelyalueesta, johon kuuluvat apteekki- ja postitalo, palvelijan asunto sekä piharakennukset, joissa sijaitsee myös Nina Ternon teoskokoelma. Teoksia on esillä myös Ravintola Kesäheinässä, huvimaja Höijerissä sekä maisema- ja veistospuistossa.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän 2021 näyttelyn 1000-vuotinen valtakunta taiteilijat ovat Miina Äkkijyrkkä, Leonardo da Vilhu ja Ilkka Juhani Takalo-Eskola.
Talon sisäpihalla sijaitseva puutarha, Rakkauspuisto, kukkii vuosittain äitienpäivästä lokakuun loppuun. Upeista kivetyksistä muotoiltu puutarha houkuttelee rauhoittumaan kukkien ja taiteen kauneuden keskellä. Puutarhan kasvillisuus koostuu erilaisista ruusuista, perennoista, puutarhakasveista sekä 5000 kukkasipulista. Puutarhassa on esillä vuosittain vaihtuvia veistoksia.